اموال مجردها به چه کسی ارث می رسد؟
در جامعه امروزی مشکلات اقتصادی و فرهنگی باعث شده برخی از جوانان کمتر به سراغ تشکیل خانواده و زندگی مشترک رفته و به صورت مجردی زندگی کنند. در کنار این افراد که خود زندگی مجردی را انتخاب کرده اند، افرادی هستند که به واسطه طلاق یا فوت همسر و شرایط محیطی و اجتماعی مجبور به زندگی مجردی هستند. حال باید دید تکلیف اموال این افراد پس از فوت چه می شود؟
به گزارش بهار جاودانه، به نقل از ایرنا، مرگ برای هر انسان مجرد یا متاهلی دیر یا زود اتفاق می افتد.حال باید دید سرنوشت اموال افراد مجرد چیست و طبق قانون وراث این افراد چه کسانی هستند و میزان ارث هر یک چگونه تعیین می شود؟
در جامعه امروزی مشکلات اقتصادی و فرهنگی باعث شده برخی از جوانان کمتر به سراغ تشکیل خانواده و زندگی مشترک رفته و به صورت مجردی زندگی کنند. در کنار این افراد که خود زندگی مجردی را انتخاب کرده اند، افرادی هستند که به واسطه طلاق یا فوت همسر و شرایط محیطی و اجتماعی مجبور به زندگی مجردی هستند. حال باید دید تکلیف اموال این افراد پس از فوت چه می شود؟
وراث افراد مجرد چه کسانی هستند؟
قانون قوانین و مقرراتی را برای تقسیم ارث افراد مجردی که تکلیف مایمک خود را تعیین نکرده اند، مشخص کرده است. ماده 862 قانون مدنی ورثه افراد مجرد را بر اساس درجه نزدیکی به متوفی تعیین کرده و آن ها را در 3 طبقه تقسیم بندی کرده است.
طبقه اول: پدر و مادر فرد مجرد متوفی
طبقه دوم: جد؛ یعنی پدر بزرگ و مادر بزرگ و خواهر و برادر
طبقه سوم: خواهرزاده و برادرزاده ها
طبق قانون انحصار وراثت، چنانچه فردی از هر طبقه در قید حیات باشد، طبقات دیگر از ارث محروم می شوند، اما اگر هیچ یکی از افراد موجود در هر یک از طبقات در قید حیات نباشند، ارث به وراث طبقه بعدی می رسد. یعنی اگر پدر و مادر زنده باشند ارث به آنها می رسد، اگر زنده نباشند به پدر بزرگ و مادر بزرگ و خواهر و برادرها و چنانچه آنها هم زنده نباشند به خواهرزاده و برادرزاده ها ارث تعلق می گیرد. این نوع تقسیم برای ارث پسر مجرد و دختر مجرد به یک صورت است و با هم هیچ تفاوتی در کیفیت افراد یا میزان سهمیه ندارد.
فرق انحصار وراثت فرد مجرد با سایر افراد این است که افراد متاهل طبقه اول در درجه اول شامل اولاد و همسر و سپس پدر و مادر می شود. میزان سهم الارث هر طبقه با توجه به نسبت آن ها تعیین می شود که در زیر به توضیح آن می پردازیم.
سهم الارث طبقه اول؛ پدر و مادر از فرزند متوفی مجرد
قانون مدنی سهم پدر از ارث فرزند متوفی را دو سوم و سهم مادر را یک سوم تعیین کرده است. اما چنانچه متوفی 2 برادر یا یک برادر و دو خواهر یا 4 خواهر تنی از پدر یا پدری و مادری داشته باشد، در این حالت سهم ارث مادر به میزان یک ششم کاهش پیدا می کند امما خواهر و برادر مادری موجب کاهش سهم مادری نمی شود. به این کاهش ارث مادری حجب نقصانی گفته می شود.
سهم الارث طبقه دوم؛ جد، خواهر و برادر
چنانچه پدر و مادر فرد مجرد متوفی در قید حیات نباشند، در درجه اول پدر بزر و مادر بزرگ وارث محسوب می شوند، اما چنانچه آن ها نیز در زنده نباشند، برادر و خواهر از فرد متوفی ارث می برند و بنابر قانون برادر دو سهم و خواهر یک سهم دارد.
سهم الارث طبقه سوم
چنانچه خواهر و برادرهای متوفی نیز در قید حیات نباشند، خواهر زاده و برادرزاده ها متناسب با سهم پدر و مادرشان سهم می برند.
وراث فرد مجرد متوفی باید دقت داشته باشند دیون متوفی و هزینه کفن و دفن میت بر عهده آن ها می باشد.
با توجه به توضیحات داده شده چنانچه فرد مجرد قصد دارد اموالش بعد از فوتش به فرد مشخصی برسد و یا راضی نباشد که اشخاص قید شده در این مطلب ار اموالش سهمی ببرند، باید پیش از مرگ تکلیف اموال خود را مشخص کند و چه بهتر که در راستای تکمیل دین خود، ازدواج کرده و اولادش از وی ارث ببرند.
پایان خبر بهار جاودانه
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اموال مجردها به چه کسی ارث می رسد؟" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اموال مجردها به چه کسی ارث می رسد؟"، کلیک کنید.