طراحی داخلی منزل مسکونی و اتاق خواب کودکان

طراحی داخلی منطزل مسکونی و اتاق خواب کودکان

با توجه به سبک زندگی های مدرن، اتاق مشترک برای دو کودک، عنصر مهمی در ایجاد خانه های کارآمد و راحت برای خانواده ها است. زیرا طراحی اتاق به همراه مبلمان های مشترک به عنوان یک ایده خلاقانه، علاوه بر اینکه اتاق را کارآمدتر، سازمان یافته تر، راحت تر و سرگرم کننده برای کودکان می کند، بلکه راهی است که کودک را آموزش می دهد تا فضای یکسانی را با خواهر یا برادر خود به اشتراک بگذارد.

اما اشتراک گذاری اتاق برای هر کسی راحت و لذت بخش نیست و طراحی و چیدمان آن برای والدین وظیفه ای مهم و دشوار است که خلاقیت، فضا و پول مهمترین نقش را در این مسیر بر عهده دارند. بنابراین وقتی دو فرزند دارید و یک اتاق برای هر دو اختصاص داده اید، باید به دنبال راه کارهای خلاقانه ای باشید تا فضای کافی و آرامبخشی برای خواب، استراحت و بازی هر دو فراهم کنید.

از نظر زیبایی شناسی، هماهنگی بین سبک های طراحی داخلی آپارتمان لاکچری مختص پسران و دختران کار سخت و پیچیده ای است و چیدمان اتاق خواب مشترک برای آنها، باید کاملا در هماهنگی و تطبیق بین نیاز های طرفین باشد. طراحی و چیدمان برای اتاق مشترک دو دختر یا دو پسر، به نسبت راحت تر بوده زیرا منافع و علایق مشترکی دارند. اما وقتی یک دختر و یک پسر نیاز به اتاق مشترک داشته باشند، طراحی اتاقی کاربردی و مختص هر کدام نیاز به راهکار هوشمندانه ای دارد.

امروزه مدل های مختلفی از تخت و ملزومات اتاق مشترک، از نظر شکل و کاربرد ساخته شده اند که هر کدام به نحوی به استفاده بهینه از فضا کمک می کنند. به طور مثال ایده یک تخت در بالای دیگری، با توجه به تمایل ذاتی کودکان به بالا رفتن از نردبان و دیدن جهان از بالا، یک راه فوق العاده و هیجان انگیز و در عین حال صرفه جویانه است تا علاوه بر کارآمد کردن اتاق؛ حس صعود و لذت بردن از ارتفاع را در کودکان ارضا کند. اما نحوه قرار گیری تخت ها و تلفیق هوشمندانه آن با فضاهای ذخیره سازی به منظور افزایش فضا و سازماندهی و جمع آوری اسباب بازی ها، لباس ها، کتاب و …، در طراحی مبلمان اتاق کودک نقش بسیار مهم و کاربردی را برعهده دارد.

در ادامه با مطالعه این مقاله و مشاهده نمونه های موجود، خواهید دید که چگونه می توان یک اتاق خواب برای دو یا چند کودک با استفاده حداکثری از فضا طراحی کرد.

به طور کلی طراحی داخلی آپارتمان 100 متری یک اتاق مشترک برای دو کودک که مورد قبول هر دو واقع شود، کار ساده ای نیست. زیرا  اغلب یکی چیزی را دوست دارد که آن یکی دوست ندارد و حال تصور کنید که یکی پسر و دیگری دختر باشد، چه باید کرد؟

طراحی هر یک از بخش های مورد نیاز اتاق کودکان، پارامترها و فاکتورهایی دارد که بستگی به میزان اهمیت، در طراحی در نظر گرفته می شوند تا احساس آرامش و امنیت، سهولت رفت و آمد، استفاده حداکثر فضا و نور طبیعی و…، فراهم شود. اما قبل از همه این ها می بایست به سن و جنسیت کودکان که در کنار هم زندگی خواهند کرد، توجه نمود. به همین منظور طراحی اتاق های مشترک متناسب با سن و جنسیت کودکان را می توان به 4 دسته زیر تقسیم کرد:

  1. اتاق مشترک با اختلاف سنی 1 تا3 سال (دو پسر یا دو دختر)
  2. اتاق مشترک با اختلاف سنی 1 تا3 سال (یک پسر و یک دختر)
  3. اتاق مشترک با اختلاف سنی 4 تا6 سال (دو پسر یا دو دختر)
  4. اتاق مشترک با اختلاف سنی 4 تا6 سال (یک پسر و یک دختر)

حال اگر شما نیز برای کودکان خود طراحی داخلی آپارتمان مشترک اختصاص داده اید، متناسب با رده سنی آنها، نکات و دستورالعمل های زیر را دنبال کنید تا فرزندان خود را به بهترین شکل ممکن در یک اتاق خواب مشترک قرار دهید.

  1. اتاق مشترک با اختلاف سنی 1 تا3 سال (دو پسر یا دو دختر)

طراحی برای کودکان هم جنس با حداقل اختلاف سنی بین 1 تا 3 سال، ساده ترین گزینه در طراحی اتاق مشترک است. زیرا در این رده سنی، علاقه مندی ها مشترک بوده و اغلب با وسایل و اسباب بازی های یکدیگر بازی کرده و با یکدیگر مدرسه می روند و نیز بیشترین زمان را با هم می گذرانند.

بهترین شیوه در طراحی و تجهیز برای این دسته، تقسیم بندی مساوی فضا و استفاده از مبلمان مشابه برای هر دو است. استفاده از تخت های هم اندازه، به صورت دو طبقه یا کناره هم، میز تحریر، کمد، مبلمان با لوازم جانبی و نوشتاری هم اندازه و قرینه و همچنین فضای بازی مشترک پیشنهاد می شود.

با توجه به همجنس بودن دو کودک، رنگ بندی دیوارها، تزئینات اتاق و هر المان سرگرم کننده ای می تواند متناسب با روحیات مشترک دو کودک (آبی یا صورتی) انتخاب می شود.

  1.  اتاق مشترک با اختلاف سنی 1 تا3 سال (یک پسر و یک دختر)

وقتی یک دختر و یک پسر دارید، شرایط طراحی اتاق مشترک برای هر دو تا حدودی سخت است. حتی اگر اختلاف سنی کمی وجود داشته باشد، نیازها و علاقمندی های متفاوتی بین دختر و پسر وجود دارد.

علاوه بر اینکه دختر به عروسک های زیبا و پسر به اتومبیل های رنگارنگ علاقه دارد، شیوه تفریح و مطالعه و اهمیت آنها به زمان درس و بازی متفاوت بوده ولی این بدین معنی نیست که نمی توانند در یک فضای مشترک باشند بلکه فقط می خواهند متفاوت باشند.

در این حالت بهتره از رنگ های خنثی مانند خاکستری در پس زمینه و از رنگهای بژ، سبز، زرد و بنفش به عنوان رنگ های مشترک، در تزیینات، پرده و یا کاغذ دیواری استفاده کرد. ولی اگر فضای کافی برای هر دو کودک دارید می توانید اتاق را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و هر کدام را با رنگ های دخترانه (صورتی) و پسرانه (آبی) رنگ آمیزی کنید.

اگر فضای کافی جهت تقسیم بندی اتاق توسط یک پارتیشن کوچک را دارید، با تقسیم اتاق به دو قسمت مساوی، می توانید یک اتاق در دل اتاق مشترک ایجاد کنید تا هر کودک فضای منحصر به فرد خود را داشته باشد.

می توانید از تخت های دوطبقه، تخت های موازی با  پارتیشن کوچک ما بین آنها، تخت های عمودبر هم و یا تخت های جدا از هم در گوشه های مختلف اتاق به منظور ایجاد حریم شخصی بین دو کودک استفاده کنید.

با توجه به تفاوت در ابزارهای بازی و مطالعه، سعی کنید فضای برابر، مبلمان و میز و صندلی هم اندازه و تا حد امکان غیر هم شکل با کمدها و قفسه های جداگانه برای لباس و وسایل شخصی آنها در نظر بگیرید.

  1. اتاق مشترک با اختلاف سنی 4 تا 6 سال (دو پسر یا دو دختر)

وقتی اختلاف سنی ما بین فرزندانتان زیاد باشد، می بایست زمان بیشتری برای طراحی و چیدمان اتاق آنها صرف کنید تا مطمئن شوید که اتاق برای هر دو کودک مناسب است. زیرا علایق، منافع و ویژگی های شخصیتی متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند.

معمولا در این گروه، علیرغم هم جنس بودن؛ منافع مشترک زیادی وجود ندارد و کودک بزرگتر حس برتری و توقعات بیشتری دارد. زیرا کودک بالغ تر دیگر به تزیینات کودکانه یا اسباب بازی های متنوع نیازی نداشته و به تکنولوژی و ابزارهای مدرن و همچنین فضای خصوصی رغبت بیشتری نشان می دهد.

برای این گروه تخت دوطبقه ایده خوبی است به طوریکه طبقه بالا برای کودک ارشد و طبقه پایین برای کودک کوچکتر در نظر گرفته شود. در چیدمان تخت های کنارهم نیز، می توان با استفاده از یک پارتیشن یا قفسه جدا کننده، فضای خواب را جدا کرد تا هنگامی که کودک کوچکتر به خواب می رود، کودک بزرگتر به مطالعه یا انجام تکالیف درسی خود بپردازد. در طراحی فضای بازی در این اتاق، باید به این نکته توجه شود که فضای بازی کودک کوچکتر مزاحمتی برای استراحت و فضای کار دیگری ایجاد نکند.

نکته مهم در این گروه، جداسازی فضای ذخیره سازی یا کمد کودک بزرگتر است، زیرا بزرگسالان دوست ندارند که لوازم و لباس هایشان در دسترس افراد دیگر قرار بگیرد.

  1. اتاق مشترک با اختلاف سنی 4 تا6 سال (یک پسر و یک دختر)

سخت ترین و در عین حال جذاب ترین طراحی اتاق مشترک، برای دو کودک غیر هم جنس با اختلاف سنی زیاد می باشد. زیرا هر دو به فضایی جداگانه برای علایق، سرگرمی و استراحت خود نیاز دارند. اما چگونه این دو کودک با دنیای ذهنی متفاوت می توانند در کنار یکدیگر زندگی کنند؟

در فضاهای کوچک استفاده از تخت دو طبقه با پله های غیر مرتبط و غیر هم جهت، و در فضاهای بزرگتر قرار دادن تخت های در گوشه های مخالف همدیگر مناسب می باشد. با توجه به حساسیت حریم خصوصی در این گروه، جداسازی فضای خواب یا مطالعه با یک پارتیشن، قفسه یا کمد لباس ضروری است.
فضای بازی، مطالعه، کمدهای لباس و قفسه ها می بایست برای هر کدام به طور جداگانه در نظر گرفته شود و حتی الامکان فضای اطراف هر کودک متناسب با خبیشتر خانه های امروزی با خانه های گذشته متفاوت هستند و دیگر خبری از خانه هایی که دارای تعداد زیادی اتاق هستند و متراژ بالایی دارند نیست و معمولا بیشتر افراد در آپارتمان ها زندگی می کنند و یا خانه های کوچکی دارند و اگر تصمیم داشته باشند که بیشتر از یک فرزند داشته باشند معمولا مجبور می شوند که برای فرزندان خود اتاق مشترک داشته باشند و دو فرزند آنها و یا بیشتر از یک اتاق به صورت مشترک استفاده کنند و حال اگر روحیات این دو فرزند با هم مختلف باشد و سلایق متفاوتی داشته باشد و حتی جنسیت متفاوتی داشته باشند، کار چیدمان و مشکل می‌شود .

بسیاری از افراد معمولا با این سوال مواجه می شوند که بهتر است دکوراسیون به چه نحو چیده شود تا مورد پسند هر دو فرزند آنها باشد و به مشکل بر نخورند. کودکی سن رشد است و هر سال افراد علاوه بر اینکه از نظر فیزیکی رشد می کنند، اخلاق و سلایق آنها هم تغییر می کند و لازم است که دکوراسیون آنها به نحوی چیدمان شود که تمام مواردی که گفته شد مد نظر قرار گیرد و نیاز نباشد که هر چند ماه یک بار وسایل قبلی تعویض شود و وسایل جدید جایگزین آنها شود.

اتاقی که قرار است توسط دو فرزند استفاده شود موضوع حساسی است زیرا در احساس دو کودک تاثیر می گذارد و آنها قرار است به طور مشترک از این اتاق خواب استفاده کنند و از تمام وسایل بهره ببرند.

سعی کنید اولین نکته‌ای که در چیدمان این اتاق ها مد نظر قرار می‌دهید این باشد که فضای اتاق به صورت کاملا مساوی به قسمت های مجزا تقسیم شود تا هیچ کدام از فرزندان شما فکر نکنند در حق آنها کوتاهی شده است. یعنی باید این حس را به فرزندان خود منتقل کنید که بهترین فضای اتاق را در اختیار آنها قرار دادید و از قرار گرفتن در آن لذت ببرند.

مثلا وقتی که قرار است دو کودک از یک فضای کوچکی بهره ببرند باید برای هر کدام از آنها یک فضای مجزا و مفید در نظر بگیرید و مطابق با میل آنها و دلخواه آنها چیدمان را انجام دهید.

 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "طراحی داخلی منزل مسکونی و اتاق خواب کودکان" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "طراحی داخلی منزل مسکونی و اتاق خواب کودکان"، کلیک کنید.