اجرای جنگلداری اجتماعی برای جنگل های زاگرس
رییس مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان منابع طبیعی بر لزوم انجام جنگلداری اجتماعی و جلب مشارکت محلی برای کاهش تخریب جنگل های زاگرس تاکید کرد.
به گزارش بهار جاودانه از 6 میلیون هکتار جنگل های زاگرسی زیراشکوب حدود 2 میلیون هکتار آن تحت بهره برداری های کشاورزی و باغداریست که در پی استفاده از سموم و آفات کش ها، شکارگرهای طبیعی از بین می روند و این امر باعث طغیان آفات مثل برگ خوار و جوانه خوار بلوط می شود که بر تن درختان زاگرس زخم می زنند.
مشکل اصلی جنگل های زاگرس چیست؟
هاشم موسوی نژاد در گفت و گو با بهار جاودانه نیز به همین موضوع اشاره و اضافه کرد: یکی از مشکلات جنگل های زاگرس کشت زیراشکوب است که بیشتر در حاشیه این جنگل ها و بخش کوچکی از آن داخل پهنه های اصلی جنگلی انجام می شود البته بسیاری از عرصه های زاگرسی از «چَرا» آسیب دیده اند. در واقع چرا این یکی از مهم ترین مشکلات زاگرس است.
وی با اشاره به برخی دیگر چالش های جنگل های زاگرس گفت: استفاده از درخت به عنوان سوخت و قطع درخت از مشکلات این عرصه جنگلی است علاوه بر آن کشت بی ضابطه گیاهان دارویی یا استفاده از درخت به عنوان یک فرآورده دارویی، آسیب زا بوده است. به عنوان مثال سقزگیری بسیار انجام و بی ضابطه از آنقوزه و شیرین بیان و… استفاده می شود.
رییس مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان منابع طبیعی درباره ارتقای وضعیت جنگل های زاگرس اظهار کرد: اولین اقدام بازگرداندن مکان های خالی شده از پوشش گیاهی به خاستگاه آن یعنی جنگل است. بیشترین برنامه های طرح کاشت یک میلیارد اصله درخت آن متمرکز بر حوزه زاگرس است و خیلی از آمارهای مربوط به کاشت یک میلیارد اصله درخت مربوط به توسعه کشت در پولیگون های خالی جنگل های زاگرس است الا اراضی که معارض دارند و کشت زیر اشکوب انجام می شود.
وی اذعان کرد: چاره ای جز اجرای برنامه مشارکت اجتماعی در سال ها بعد نداریم تا در این عرصه ها کشت تلفیقی گونه های مثمر درختی مانند سماق، پسته، بنه، فندق، زیتون، گردوی جنگلی، زرشک و زالزالک انجام شود و از حالت زراعی خارج شوند. منافع آن نیز به متصرفان برگردد.
رییس مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان منابع طبیعی تصریح کرد: این کار باید در قالب طرح جنگلداری اجتماعی انجام شود یعنی یک محدوده بزرگ در حوزه آبخیز استخراج و مشخص شود که در کدام محدوده، چه محصول درختی باید کشت شود.
موسویی نژاد در پایان اظهارکرد: اقداماتی در این زمینه انجام و شرح خدمات به تازگی تهیه شده است. شرح خدمات محدودی را در نظر گرفته ایم تا در کوتاه ترین زمان انجام مطالعه امکان پذیر باشد و در مرحله بعد بتوانند به کاشت درخت بپردازند و در مناطقی که تشکل های جنگلی و تعاونی دارند، کار به آن ها واگذار می شود.
پایان خبر بهار جاودانه
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اجرای جنگلداری اجتماعی برای جنگل های زاگرس" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اجرای جنگلداری اجتماعی برای جنگل های زاگرس"، کلیک کنید.