بهترین و بدترین غذاها برای نارسایی قلبی را بشناسید
رژیم غذایی سرشار از چربی، مواد قندی، نمک و کلسترول بالا در کنار بی تحرکی، استرس کنترل نشده و عصبانیت، خطر بروز بیماری قلبی را افزایش میدهد. در ادامه به نقل از «وب ام دی»، به چند ماده غذایی مفید و مضر برای نارسایی قلبی خواهیم پرداخت.
بهترینها:
میوهها و سبزیجات رنگارنگ
محصولات تازه ستون فقرات یک رژیم غذایی سالم برای قلب است. میوهها و سبزیجات سرشار از مواد مغذی و کم کالری و نمک هستند. هرچه بشقاب شما رنگارنگتر باشد، بهتر است. توتها سرشار از فیبر و مواد مغذی گیاهی هستند. سبزیجات سبز مانند کلم بروکلی و اسفناج منابع خوبی از ویتامین C، E و فولات هستند. با میوهها و سبزیجات نارنجی مانند هویج، سیب زمینی شیرین و طالبی، بتاکاروتن و فیبر دریافت خواهید کرد.
غلات کامل
غلات پر از فیبر هستند که سطح کلسترول انسداد شریان را کاهش میدهد. فیبر همچنین به آرامی هضم میشود، بنابراین شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه میدارد و میتواند به کاهش اشتهای شما کمک کند. غلات کامل منبع خوبی از ویتامینهای B هستند که به قلب شما کمک میکند تا اکسیژن را به بدن برساند. بلغور جو دوسر، گندم کامل، ذرت بو داده و برنج قهوهای همگی غلات کامل هستند.
لوبیا
لوبیاها واقعا برای قلب شما خوب هستند. فرقی نمیکند کدام نوع لوبیا را ترجیح دهید، آنها افزودنی دلچسب و سیرکننده به وعدههای غذایی هستند. این حبوبات رنگارنگ پروتئین روزانه خود را بدون کالری و چربی گوشت به شما میدهند. به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب، آنها میتوانند به بهبود سطح کلسترول شما کمک کنند. اگر برای راحتی کنسرو لوبیا میخرید، بدون نمک را انتخاب کنید یا ابتدا آنها را بشویید تا سدیم اضافی را کاهش دهید.
ماهی غنی از امگا ۳
به گفته متخصصان، ماهی غنی از امگا۳ یک جایگزین خوب دیگر برای گوشت است. اسیدهای چرب امگا ۳ چربیهای اشباع نشدهای هستند که التهاب مخرب شریان را کاهش میدهند. دو وعده ماهی در هفته نیز ممکن است کمی فشار خون را کاهش دهد و خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و ایست قلبی را کاهش دهد. ماهیهایی را انتخاب کنید که سرشار از امگا ۳ هستند، اما جیوه کمی دارند.
روغنهای سالم
به جای چربیهای جامد مانند کره و … از روغنهای گیاهی استفاده کنید. روغنهای کلزا، زیتون، ذرت و سویا دارای اسیدهای چرب تک غیراشباع سالم هستند. از این روغنها برای تفت دادن، پختن و … استفاده کنید.
آجیل
آنها یک میان وعده سیر کننده و منبع خوبی از چربی سالم، پروتئین و مواد مغذی هستند. آنها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا به کاهش LDL یا کلسترول بد کمک کنید. آجیل همچنین التهاب را در بدن شما کاهش میدهد. اگر آنها را چند بار در هفته بخورید، ممکن است خطر حمله قلبی یا مرگ بر اثر بیماری قلبی را کاهش دهند. با این حال آجیلها کالری بالایی دارند و نباید در مصرف آنها زیادهروی کرد.
ترکیبات گیاهی
نمک اضافی فشار خون را بالا میبرد که باعث میشود قلب شما سختتر کار کند. نمک را در آشپزی خود با گیاهان و ادویههایی مانند کاری، سیر، زنجبیل، لیمو، فلفل، جعفری، پونه کوهی و آویشن جایگزین کنید. در صورت امکان از گیاهان تازه استفاده کنید. شما همچنین میتوانید ادویههای از قبل مخلوط شده را در سوپرمارکت بخرید، اما مقدار سدیم آن را بررسی کنید. بسیاری از ادویهها حاوی نمک اضافه شده هستند.
بدترینها:
پنیر، کره و خامه
محصولات لبنی مانند شیر و ماست مکمل خوبی برای رژیم غذایی شما هستند. آنها پروتئین، کلسیم استخوان ساز و ویتامین D را تامین میکنند. اما نوع لبنیاتی که انتخاب میکنید مهم است. شیر، بستنی، کره و خامه سرشار از چربیهای اشباع شده هستند که سطح کلسترول مضر LDL را افزایش میدهد. لبنیات کم چرب مصرف کنید.
چاشنیها و سسهای شور
چاشنیها و سسهای خریداری شده در فروشگاه اغلب حاوی نمک زیادی هستند. قبل از خرید، محتوای نمک روی برچسب محصولات را بررسی کنید و به دنبال جایگزینهای کم سدیم باشید. بهتر است سسها و رویههای سالاد را خودتان با طعمدهندههای بدون نمک مانند لیمو، روغن زیتون و سرکه درست کنید.
گوشتهای فرآوری شده و دودی
بیکن، سوسیس و هات داگ با داشتن چربی و کلسترول بالا، هیچ کمکی به قلب شما نمیکنند. هر دو گوشت قرمز فرآوری شده و چرب مانند همبرگر برای قلب مضر هستند. ماهی، مرغ بدون چربی، لوبیا و توفو منابع سالمتری از پروتئین هستند.
شیرینی
غذاها و نوشیدنیهای قندی مانند کلوچه ها، کیک ها، آب نباتها و نوشابهها به چاقی کمک میکنند که برای سلامتی مضر است. شکر قند خون را بالا میبرد و التهاب را افزایش میدهد. به همین دلیل است که افرادی که در مصرف شیرینی جات زیاده روی میکنند با خطر بیشتری برای مرگ بر اثر بیماری قلبی روبرو هستند. انجمن قلب آمریکا توصیه میکند که زنان بیش از ۶ قاشق چایخوری و مردان بیش از ۹ قاشق چایخوری شکر اضافه در روز دریافت نکنند.
غذاهای سرخ شده
به محض اینکه غذاهایی مانند سیب زمینی یا مرغ را در روغن سرخ کنید، چربی و کلسترول به آن اضافه میکنید. خوردن غذاهای سرخ شده به طور منظم منجر به افزایش وزن میشود که میتواند فشار خون شما را افزایش دهد. تحقیقات نشان میدهد که غذاهای سرخ شده خطر بیماری قلبی و نارسایی قلبی را افزایش میدهد. سبزیجات و پروتئینهای بدون چربی مانند مرغ و ماهی را بپزید، آب پز کنید و کباب کنید تا یک وعده غذایی سالم برای قلب داشته باشید.
الکل
الکل حاوی کالری خالی است که فاقد مواد مغذی است و باعث افزایش وزن میشود. به علاوه، الکل با برخی از داروهای فشار خون و سایر داروهای قلبی تداخل پیدا میکند.
مایعات اضافی
نارسایی قلبی مانع از پمپاژ خون توسط قلب شما میشود. در نتیجه مایعات در بدن شما جمع میشود. اگر بیش از حد آب و مایعات دیگر بنوشید، ممکن است وزن اضافه کنید و علائمی مانند تورم و تنگی نفس داشته باشید. از پزشک خود بپرسید که چه مقدار مایعات باید در روز بنوشید. همچنین در مصرف غذاهایی که مایعات زیادی دارند هم محتاط باشید.
در همین حال در ادامه به نقل از «مدیکال دیلی» به چند مورد از عادتها و عواملی خواهیم پرداخت که به منظور حفظ سلامت قلب و عروق میبایست نسبت به آنها محتاط بود.
رژیم گرفتن یا حذف برخی درشتمغذیها
به گفته دکتر «دانیل ادموندوویچ»، رئیس قلبوعروق در بیمارستان دانشگاه تمپل، مردم اغلب فکر میکنند که یک رژیم غذایی سالم و متعادل را دنبال میکنند، اما اینطور نیست. به عنوان مثال، او افرادی را دیده که از رژیم غذایی کمکلسترول پیروی و از چربیهای سالم یعنی یک درشتمغذی مهم اجتناب میکنند. این افراد ممکن است کربوهیدراتهای زیادی بخورند. اگرچه این نوع رژیم غذایی باعث افزایش سطح کلسترول نمیشود، اما تحقیقات نشان داده است که تغییر ناگهانی و شدید در عادات غذایی میتواند منجر به بدتر شدن عملکرد قلب شود.
انزوای اجتماعی و تنهایی
به گفته دکتر «ریگود تدوالکار»، متخصص قلب و عروق در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان در سنتا مونیکای کالیفرنیا، جدا شدن از دیگران نیز میتواند تأثیر عمیقی بر سلامت قلب ما داشته باشد. یک مطالعه اخیر نشان داد که زنان مسنتر زمانی که در انزوا زندگی میکنند، هشت درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی هستند.
برای افرادی که هم انزوای اجتماعی و هم تنهایی را تجربه میکنند، خطر ابتلا به بیماری قلبی تا ۲۷ درصد افزایش مییابد. انزوای اجتماعی نیز میتواند به افسردگی کمک کند و افسردگی میتواند منجر به عوامل خطر قلبی – عروقی مانند فشار خون بالا، سبک زندگی کمتحرک و عادات غذایی ضعیف شود.
سلامت ضعیف دندانها
مشکلات دندانی مانند پوسیدگی دندان میتواند خطر عفونتهای باکتریایی در جریان خون را افزایش دهد. به گفته تدوالکار، انتقال باکتریهای موجود در دهان، به خون بسیار آسان است. التهاب لثه و سلامت نامناسب دهان باعث ایجاد حالت التهابی میشود که میتواند مشکلات قلبی مانند کلسترول بالا یا پارگی پلاک را تشدید کند.
مصرف بیش از اندازه کافئین
کافئین به طور کلی برای قلب مفید است و تحقیقات نشان میدهد که نوشیدن دو فنجان قهوه در روز بیشترین فواید قلبی – عروقی را دارد، اما مصرف بیش از اندازه قهوه میتواند تأثیر منفی داشته باشد؛ زیرا میتواند ضربان قلب را تسریع کند و باعث انقباض عروق خونی و افزایش فشار خون شود. مصرف کافئین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیگرم بیخطر در نظر گرفته میشود و بیش از آن میتواند مجموعهای از اثرات منفی داشته باشد.
استرس کنترلنشده
هنگامی که سیستم جنگ یا گریز بدن به طور مزمن فعال میشود، میتواند باعث التهاب در بدن و ترشح طولانیمدت هورمونهای استرس مانند آدرنالین شود. به گفته تدوالکار، این عوامل در کنار هم میتوانند باعث تغییرات فیزیولوژیکی در بدن از جمله افزایش فشار خون، کلسترول بالا، چاقی، مقاومت به انسولین و اختلالات ریتم الکتریکی شوند. استرس مزمن همچنین میتواند خطر لختهشدن خون را در سراسر بدن افزایش دهد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بهترین و بدترین غذاها برای نارسایی قلبی را بشناسید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بهترین و بدترین غذاها برای نارسایی قلبی را بشناسید"، کلیک کنید.