گیاهان بهاری را با رعایت نکات بهداشتی مصرف کنید

گیاهان بهاری را با رعایت نکات بهداشتی مصرف کنید
آفتاب نیوز :

کمال ابراهیمی اظهار کرد: فصل بهار فرصتی مغتنم برای بهره مندی از تنوع گیاهی بی نظیر کردستان است. گیاهانی همچون خوژه (سریشم) کنگر شنگ گیلاخه و بسیاری دیگر علاوه بر ارزش غذایی بالا بخشی از فرهنگ و سنت دیرینه مردم این دیار محسوب می شوند.

وی افزود: تمایل مردم به مصرف گیاهان خوراکی فصل بهار در سطح استان از یک سو و از سوی دیگر احتمال آلودگی با توجه به محل رویش این نوع گیاهان که در معرض فضولات حیوانات فضله پرندگان حشرات تخم آنان و همچنین بعضاً سموم دفع آفات نباتی هستند می طلبد که مردم استان کردستان در هنگام جمع آوری و مصرف این گیاهان نکات مهمی را مد نظر قرار دهند تا از بروز مشکلات بهداشتی جلوگیری شود.

مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی کردستان به اهمیت رعایت توصیه های بهداشتی اشاره و بیان کرد: در هنگام جمع آوری گیاهان ضمن شناخت نوع گیاه (سمی بودن و یا غیر قابل مصرف بودن گیاهان) رعایت بهداشت فردی و محیطی ضروری است از چیدن گیاهان در مناطق آلوده حاشیه جاده ها و نزدیک منابع احتمالی آلودگی خودداری شود و گیاهان را با کیسه های مناسب (عدم استفاده از کیسه های جای کود و سموم و …) به محل عرضه و یا مصرف حمل کنید.

وی ادامه داد: شست وشوی کامل گیاهان پس از جمع آوری و قبل از مصرف گام مهمی در پیشگیری از بیماری های منتقله از طریق مواد غذایی است برای این مهم لازم است مراحل سالم سازی را به صورت کامل انجام دهیم.

ابراهیمی پاکسازی را یکی از مراحل مهم سالم سازی ذکر و عنوان کرد که در این مرحله باید گیاه را با دقت و به خوبی پاک کرده تا گل ولای و مواد زاید و الیاف خراب و قسمت های گندیده آن به طورکامل برطرف شود و سپس در آب تمیز و سالم شست وشو دهیم. در مرحله انگل زدایی نیز باید یک ظرف با توجه به مقدار و حجم گیاه پاک شده آب ریخته و سپس به ازای هر یک لیتر آب ۳ تا ۵ قطره مایع ظرفشویی اضافه کرده و به هم می زنیم و به مدت ۵ دقیقه گیاه را به طور کامل درکف آب قرار داده و دوباره با آب تمیز و سالم شست وشو داده تا تخم انگل ها جدا شوند.

وی افزود: در مرحله ضدعفونی کردن برای از بین بردن میکروب های بیماری زا به ازای هر ۵ لیتر آب به مقدار یک گرم پودر پرکلرین در ظرف آب ریخته و صبر می کنیم تا خوب حل شود و سپس به مدت ۵ دقیقه گیاه انگل زدایی شده را درآن قرار می دهیم. اگر پرکلرین در دسترس نباشد می توانید از ۲ قاشق مرباخوری آب ژاول ۵ درصد (وایتکس خانگی) استفاده کنید. ضمنا سایر گندزدا های موجود در بازار که دارای مجوز از وزارت بهداشت هستند و می توان آن را از همه داروخانه ها تهیه کرد نیز قابل استفاده بوده که در این گونه موارد باید مطابق دستورالعمل مندرج بر روی بسته بندی اقدام کرد.

مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی کردستان بر آبکشی یا شست وشوی نهایی گیاهان تاکید کرد و گفت: دراین مرحله پس از انجام ضد عفونی گیاه آنها را دوباره در ظرف آب تمیز و سالم ریخته تا باقی مانده محلول پرکلرین یا مواد ضد عفونی از گیاه جدا شود. پس از شست وشوی نهایی با اطمینان می توان گیاه ها را میل کرد.

وی خاطرنشان کرد: افرادی که دارای بیماری های خاص حساسیت های غذایی یا در دوران بارداری و شیردهی هستند باید در مصرف گیاهان بهاری احتیاط بیشتری به خرج داده و در صورت لزوم با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنند.

مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی کردستان در پایان ابراز امیدواری کرد با رعایت این نکات ساده اما مهم همشهریان بتوانند با سلامتی و ایمنی کامل از فواید و لذت های مصرف گیاهان بهاری بهره مند شوند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "گیاهان بهاری را با رعایت نکات بهداشتی مصرف کنید" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "گیاهان بهاری را با رعایت نکات بهداشتی مصرف کنید"، کلیک کنید.