پرورش قارچ گانودرما در منزل
قارچ گانودرما از محصولات غذایی بسیار محبوبی است که با یادگیری نحوه پرورش و کشت آن می توان سود قابل توجهی به دست آورد. قهوه گانودرما و پیسی یکی از مفید ترین و بهترین قهوه های جهان است که به دلیل داشتن خواص منحصر به فردش از زمان های گذشته مورد توجه بوده است. در گذشته این قارچ به طور طبیعی کشت می شد. اما با گذر زمان و شناخته شدن بیش از پیش این قارچ، نیاز بازار برای مصرف گانودرما بالا رفت و دیگر قارچ جنگلی پاسخگوی آن نبود. از طرفی قارچ جنگلی به دلیل رشد در محیط طبیعی آفت های خاص خودش را داشت و خواص موجود در آن هم پایه ی نوع پرورشی آن نبود.
به همین دلیل متخصصان تصمیم به کشت این قارچ در محیط مصنوعی و صنعتی گرفتند تا بتوانند با نظارت های کامل علمی ترکیبات فعال قارچ گانودرما و اثرات آن را چند برابر کنند. کاشت و پرورش این قارچ ارزشمند در بسیاری از نواحی خوارمیانه به ویژه کره، ژاپن و چین انجام می شود. محبوبیت این قارچ به دلیل آن است که در طب سنتی از آن برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان بهره گرفته می شود.
مراحل کاشت قارچ گانودرما
خوشبختاته آب و هوای ایران برا کشت قارچ گانودرما بسیار مناسب است. متخصصان کاشت گانودرما را در تابستان توصیه می کنند. می توان برای راحتی کار و بازدهی بیشتر از روش کشت میسلیوم های بارور استفاده کرد. البته روش کشت بافت نیز مناسب است. نحوه کاشت این نوع از قارچ دارای مراحل خاصی است که از جمله آن ها می توان به تهیه کیسه های پلی پروپیلن و تمیز بهداشتی و آماده سازی یک محیط تاریک و مرطوب با دمای 28 تا 35 درجه سانتی گراد اشاره کرد. به طور کلی کاشت قارچ ها در محیط های کوچک انجام می شود و به همین جهت برای پرورش آن ها به هزینه زیادی نیاز نیست.
مرحله اول: استریلیزه
بستر مصنوعی قارچ گانودرما را می توان با سبوس گندم، کاه و یا خاک اره فراهم کرد. در ابتدا برای کاشت قارچ گانودرما باید کیسه های پر از کاه بهداشتی و تمیز تهیه کرد. کاه تهیه شده باید کاملا تمیز باشد تا از بیمارها و نفوذ ترکیبات سمی جلوگیری به عمل آورد. در صورتی که دسترسی به کاه تمیز ممکن نباشد، می توان از خاک اره استفاده کرد و درون کیسه ها را پر کرد. برای آنکه خاک اره همچون کاه عمل کند در ابتدا باید آن را با خاک اره و سبوس گندم ترکیب کرد و به بالا بودن رطوبت آن بسیار دقت کرد. همچنین باید به خاک اره مقدار کلسیم فسفات و کلسیم کربنات نیز اضافه شود تا شرایط مناسبی برای پروش قارچ به وجود آید.
کیسه ای که برای کاشت قارچ گانودرما مورد استفاده قرار می گیرد، باید پلی پروپیلین باشد. پس از آن که کیسه با ترکیباتی که به آن ها اشاره شد، پر گردید باید دهانه آن با نخ محکم دوخته شود. برای آن که کیسه ها به طور کامل استریل و بهداشتی باشد، آن ها را در حدود 2 ساعت در فشار 22 اتمسفر در اتوکلاو قرار می دهند.
مرحله دوم: کاشت بذر
پس از آن که کیسه ها به طور کامل بهداشتی و استریل شدند، باید آن ها در مکان بهداشتی قرار داد تا خنک شوند. پس از آنکه کیسه ها خنک شد، باید بذر قارچ استاندارد گانودرما را روی کیسه ها ریخت. سپس کیسه ها را باید در محلی تاریک و مرطوب که دارای دمای 28 تا 35 درجه سانتی گراد است، قرار داد. محیطی که قارچ ها درون آن قرار می گیرند باید از دی اکسید کربن بالایی برخوردار باشد. پس از گذشت چند هفته می توان شاهد رویش میلیون ها میلسیوم قارچ بود که در هر کیسه رشد کرده اند. در این مرحله قارچ به تاریکی مطلق و دی اکسید کربن نیاز دارد.
مرحله سوم:بریدن سر کیسه ها
حالا باید قسمت بالای کیسه را بریده تا قارچ ها از فضای بهتری برای رشد برخوردار شوند. تشخیص زمان صحیح این کار بسیار مهم است. بهترین زمان برای اینکار زمانی است که ملیسیوم ها نیمی از کیسه را گرفته باشند.
مرحله چهارم: انتقال به سالن
در اینجا نوبت به انتقال کیسه ها به سالن اصلی رشد است. کیسه ها باید به صورت منظم در قفسه ها و یا در بستر زمینی چیده شوند. رطوبت سالن باید بیشتر از 85 درصد باشد و کیسه ها روزانه دو بار باید آبیاری شوند. حداقل یک هفته لازم است تا کلاهک قارچ گانودرما نمایان شود. در این زمان باید دمای سالن و رطوبت را کم کرد.
انواع مختلف از قهوه موکا برای زودد انزالی در بازار موجود می باشد که هر کدام به طور ویژه و تخصصی برای درمان مشکلات خاصی به کار می روند. قهوه موکا گانودرما یکی از محبوب ترین انواع قهوه های گانودرما دکتر بیز در بازار به شمار می رود. این محصول با دارا بودن عصاره قارچ می تواند اثربخشی بسیار مناسبی در درمان مشکلات آقایان داشته باشد.
مراحل نگهداری و برداشت قارچ گانودرما
مرحله پنجم: برداشت اولیه
پرورش قارچ گانودرما به دلیل پایین بودن سرعت رشد این قارچ، نیاز به صبر و حوصله زیادی دارد. بعد از ظاهر شدن کلاهک قارچ و هنگامی که نوار سفید رنگ اطراف کلاهک محو شد زمان اولین چینش قارچ است. زمانی که کلاه زرد رنگ قارچ تشکیل شد، باید دما و رطوبت محیط کاهش یابد تا قارچ دچار فساد و تخریب نشود. قارچ ها زمانی به ثمر می رسند و می توان آنها را مورد استفاده قرار داد که رنگ آنها به قرمز یا قهوه ای تبدیل شده باشد. پس از آن که قارچ ها به این رنگ رسیدند، می توان آن ها را برداشت کرد. به طور کلی باید اشاره کرد که زمان کاشت تا برداشت قارچ گانودرما در حدود یک ماه طول می کشد.
مرحله ششم: بازگشت به مرحله چهارم
بلافاصله بعد از برداشت قارچ ها بهتر است آنها را کامل خشک کنید. عملیات خشک کردن می تواند از دمای 35 درجه و زیر 50 درجه انجام شود و سپس در جای خشک و خنک نگهداری کنید. قارچ گانودرما از قارچ هایی است که پس از برداشت خشک می شود و به همین علت باید آن را به سرعت مورد استفاده قرار داد.
برای شروع این کمپوست را از کجا باید تهیه کنیم که مطمین باشیم و آیا شما می توانید آن را در اختیار ما قرار دهید؟
ما برای تولید کمپوست امکانات مورد نیاز را به طور کامل در اختیار داریم و این چهار دوره را کمپوست مورد نیازمان را خودمان تولید کردیم ولی تمرکز مجموعه ما بر تولید بذر قارچ هست و فعلاً برنامه ای برای ورود به تولید آن نداریم ولی ممکن است در آینده نزدیک با توجه به شرایط و تقاضای روزافزون و تماس های مکرر کاربران و متقاضیان بسیار زیادی که با ما تماس می گیرند و به خاطر آنکه به کار فعلی ما ضربه نزند و تداخل نداشته باشد در خصوص راه اندازی یک کارگاه جداگانه اقدام نماییم.
کمپوست گانوردما در حال حاضر در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد تولید می شود و می توانید سفارش خرید کمپوست بدهید در ضمن تمام تولید کنندکان بذر قارچ در کشور امکان تولید آن را دارند و می توانید سفارش بدهید چون قصد تبلیغ در این خصوص را نداریم نمیتوانیم شماره ای را در سایت قرار دهیم، خودتان در اینترنت براحتی می توانید شماره و آدرس از چنین افرادی پیدا کنید. قیمت قارچ گانودرما برای دیابت این روزا افزایش پیدا کرده است
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پرورش قارچ گانودرما در منزل" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پرورش قارچ گانودرما در منزل"، کلیک کنید.