هوش مصنوعی قادر است بیماری های نادر را سال ها زودتر شناسایی کند
مطالعه جدیدی نشان می دهد که هوش مصنوعی ممکن است بتواند بیمارانی را که سال ها زودتر از زمان تشخیص معمول به بیماری های نادر مبتلا هستند، شناسایی کند.
به گزارش بهار جاودانه، به نقل از ایتنا، محققان در Science Translational Medicine گزارش دادند که یک برنامه جدید هوش مصنوعی توانست افراد در معرض خطر ابتلا به یک اختلال ایمنی نادر را شناسایی کند. محققان دریافتند از یک گروه 100 نفری که بر اساس برنامه هوش مصنوعی در معرض بالاترین خطر قرار دارند، 74 نفر به احتمال زیاد به این اختلال مبتلا هستند.
به گفته آنها، این تحقیق نشان می دهد که هوش مصنوعی می تواند به طور بالقوه به روند بهبود این بیماران کمک کند.
دکتر مانیش بوت، محقق ارشد، در بیانیه ای گفت: «افرادی که بیماری های نادر دارند ممکن است با تاخیرهای طولانی در تشخیص و درمان مواجه شوند که منجر به آزمایش های غیرضروری، بیماری پیشرونده، استرس های روانی و بار مالی می شود. با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی رویکردی را برای سرعت بخشیدن به تشخیص بیماران تشخیص داده نشده با شناسایی الگوهایی در پرونده الکترونیکی سلامت آنها ایجاد کردیم که شبیه الگوهای بیمارانی است که به این اختلالات معروف هستند.»
محققان بر مجموعه ای از اختلالات به نام نقص ایمنی متغیر رایج یا CVID تمرکز کردند. این اختلالات اغلب برای سال ها یا دهه ها از تشخیص دور می مانند. اختلالات CVID حدود 1 نفر از هر 25000 نفر را تحت تاثیر قرار می دهد و به طور معمول باعث کمبود آنتی بادی و اختلال در پاسخ های ایمنی در بدن می شود. به گفته محققان، نه تنها اختلالات CVID نادر است، بلکه علایم می تواند بین بیماران بسیار متفاوت باشد و اغلب با بیماری های شایع تر همپوشانی دارند.
بوت گفت:« علایم بالینی فنوتیپ های ایمنی نادر مانند CVID با بسیاری از تخصص های پزشکی تلاقی می کند.» بیماران ممکن است برای عفونت های سینوسی در کلینیک های گوش، حلق و بینی مراجعه کنند یا در کلینیک های ریه برای پنومونی درمان شوند. این تقسیم مراقبت در میان متخصصان متعدد منجر به تاخیرهای طولانی در تشخیص و درمان می شود.»
علاوه بر این، اختلالات CVID اغلب توسط تغییرات تنها در یک ژن از بیش از 60 ژن مرتبط با آنها ایجاد می شود. به گفته محققان، این موضوع امکان انجام آزمایش ژنتیکی برای تشخیص قطعی را رد می کند.
برای این مطالعه، محققان یک هوش مصنوعی به نام PheNet (فنت) توسعه دادند. این نام به کلمه “فنوتیپ” اشاره دارد که اصطلاح پزشکی برای ویژگی های یک بیماری است که در مبتلایان دیده می شود. فنت الگوهای فنوتیپ را از موارد تایید شده CVID می آموزد و سپس از این برای رتبه بندی خطر ابتلا به این اختلال استفاده می کند. فنت میلیون ها پرونده الکترونیکی را بررسی کرد و همه بیماران را از نظر خطر ابتلا به CVID بر اساس آنچه آموخته بود رتبه بندی کرد.
نتایج نشان می دهد حدود 74 درصد از بیماران که PheNet به عنوان بالاترین خطر ابتلا به CVID رتبه بندی کرده اند، بر اساس بررسی های بعدی پزشکان، احتمال ابتلا به یکی از این اختلالات را دارند.
بر اساس این نتایج، تیم تحقیقاتی 4 میلیون دلار بودجه از موسسه ملی بهداشت برای مطالعه بیشتر برنامه هوش مصنوعی در محیط های واقعی دریافت کرده است.
Bogdan Pasaniuc، محقق ارشد و استاد پزشکی محاسباتی، ژنتیک و آسیب شناسی، گفت: «ما نشان دادیم که الگوریتم های هوش مصنوعی مانند PheNet می توانند با تسریع در تشخیص CVID مزایای بالینی ارایه دهند و انتظار داریم این امر در مورد سایر بیماری های نادر نیز اعمال شود. ما اکنون در حال بهبود دقت رویکرد خود برای شناسایی بهتر CVID و در عین حال گسترش به سایر بیماری ها هستیم. ما همچنین برنامه ریزی خواهیم کرد تا به سیستم یاد دهیم که یادداشت های پزشکی را بخواند تا اطلاعات بیشتری در مورد بیماران و بیماری های آنها به دست آورد.»
پایان خبر بهار جاودانه
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هوش مصنوعی قادر است بیماری های نادر را سال ها زودتر شناسایی کند" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هوش مصنوعی قادر است بیماری های نادر را سال ها زودتر شناسایی کند"، کلیک کنید.