نقش هنر در تغییر رفتار انسانها / انتقاد از تبلیغ دخانیات در شبکه نمایش خانگی
معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر ضرورت افزایش سواد سلامت جامعه و نقش هنر در تغییر رفتار انسانها، در عین حال از عملکرد شبکه نمایش خانگی در نمایش مصرف دخانیات انتقاد کرد.
به گزارش بهار جاودانه، دکتر علیرضا رییسی در آیین اختتامیه اولین دوره «هنر و سواد سلامت» با اینکه هنر میتواند نقش موثری در تغییر رفتار انسانها داشته باشد، گفت: هنر میتواند در ارتقای سواد سلامت بسیار اثرگذار باشد؛ به نحوی که گاهی یک فیلم کوتاه چند دقیقهای میتواند از یک کتاب یا موعظه چند ساعته اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه هنر میتواند در تمام جوانب عرصههای سلامت بهکار گرفته شود، توضیح داد: هنر میتواند به تمام عرصههای سلامت مانند ارتقای سواد سلامت، بهداشت و حتی درمان کمک کند. ارتقای سواد سلامت در جامعه یک امر ضروری است و یک نیاز جامعه قلمداد میشود. هنرمندان و صاحبان اندیشه در عرصه هنر میتوانند نقش موثری در زمینه افزایش سواد سلامت جامعه داشته باشند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با انتقاد از وضعیت آثار نمایشی شبکه نمایش خانگی تصریح کرد: متاسفانه آثار نمایش پخش نمایش خانگی به راحتی مصرف دخانیات را تبلیغ میکنند. مخاطبان این آثار نمایشی از بازیگران آثار نمایشی که به راحتی از محصولات دخانی استفاده میکنند الگوبرداری میکنند.
وی با بیان اینکه جوانی جمعیت از اولویتهای اساسی وزارت بهداشت است، تصریح کرد: هنر میتواند به اولویتهای وزارت بهداشت توجه کند و به این مسائل بپردازد. اگر روند کنونی رشد جمعیت ادامه داشته باشد جمعیت کشور به کمتر از ۵۰ میلیون نفر در سال ۱۴۸۰ میرسد. موضوع جوانی جمعیت از اهمیت فراوانی برخوردار است و باید در کانون توجه قرار گیرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: اگر با روند کنونی پیش رویم، طی ۳۰ سال آینده از هر سه نفر ایرانی یک نفر سالمند است.
وی با بیان اینکه جمعیت سالمندان کشور باید سالم باشند، افزود: جمعیت سالمندان کشور باید سالم باشند تا از هزینهها جلوگیری کنیم اما تحقق جمعیت سالمندان سالم به هزینههای بسیار زیاد نیاز دارد. اقداماتی در زمینه سالمندان سالم انجام شده و باید این موضوع به یکی از برنامههای اصلی وزارت بهداشت در آینده تبدیل شود. در کنار توجه به موضوع سالمندان سالم میبایست به موضوع جوانی جمعیت نیز توجه کنیم. به طور قطع این جوانان هستند که میتوانند نیروی فعال جامعه باشند و کشور را به تعالی برسانند. سالمندان سالم تنها نیز میتوانند پیشکسوتان هر رشته باشند و تجربیات خود را به جوانان منتقل کنند.
ربیسی گفت: به دلیل اینکه تعداد فرزندان برخی خانوادهها کم است فرزند آنها ناچار است که بین مراقبت از والدین خود یا ازدواج یک گزینه را انتخاب کند و میان این دو گزینه قرار میگیرد. تمام کشورهای دنیا با کاهش جمعیت مواجه هستند اما شیب کاهش جمعیت در کشور بسیار زیاد است.
رییسی با اشاره به ترویج اطلاعات غلط توضیح داد: انتشار اطلاعات غلط در دوران کرونا بسیار افزایش یافت. برخی کشورها از هنر به عنوان یک تیغ دو لبه استفاده میکردند و تلاش داشتند که فضای یاس و ناامیدی را در مردم کشور ترویج دهند.
وی گفت: سلامت روان از اهمیت فراوانی برخوردار است. صحنههای شادی در آثار نمایشی با جزییات بسیار کم و زودگذر نمایش داده میشوند در حالی که صحنههای خشن و غمانگیز با جزییات فراوان نمایش داده میشود.
رییسی در پایان گفت: دبیرخانه دائمی جشنواره هنر و ارتقا سلامت در دانشگاه علومپزشکی خراسان شمالی احداث میشود.
به گزارش بهار جاودانه، دکتر احمد هاشمی – دبیر جشنواره «هنر و سواد سلامت» و رئیس دانشگاه علومپزشکی خراسان شمالی نیز در آیین اختتامیه اولین دوره «هنر و سواد سلامت» با بیان اینکه هنر، کارکردهای متفاوتی دارد، اظهار کرد: هنر میتواند کارکردهای زیباشناختی، جامعهشناختی و بسیاری موارد دیگر داشته باشد اما نخستین دوره جشنواره هنر و سواد سلامت به موضوع کارکرد ارتقا سلامت و ارتقا سواد سلامت توجه کرده است.
وی با بیان اینکه دفتر آموزش و ارتقا سلامت در ارتباط با کارکرد هنر در عرصه ارتقا سلامت برای دانشگاه علومپزشکی خراسان شمالی وظیفه محولهای تعریف کرده، افزود: جشنوارههای متعددی در زمینه سلامت مانند «جشنواره هنر و مامایی» در کشور برگزار شده اما جشنواره هنر و سواد سلامت به موضوع ارتقا سلامت ورود کرده است.
رئیس دانشگاه علومپزشکی خراسان شمالی گفت: محورهای جشنواره هنر و سواد سلامت در بهمن ماه سال گذشته تعریف شد. حدود ۴هزار اثر هنری در قالب داستان، فیلم کوتاه، شعر و سایر موارد به جشنواره ارسال شد و آثار تا تیر ماه سال جاری مورد نقد و بررسی قرار گرفتند. آثار نمایشی برگزیده تا ۳ روز آینده در سالن شماره ۳ سینما فلسطین به نمایش گذاشته میشوند و آثار دیگر در نگارخانه روبروی سینما فلسطین نمایش داده میشود.
وی در پایان خواستار ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره هنر و سلامت در دانشگاه علومپزشکی خراسان رضوی شد و از شهدای سلامت دوران کرونا یاد کرد.
پایان خبر بهار جاودانه
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نقش هنر در تغییر رفتار انسانها / انتقاد از تبلیغ دخانیات در شبکه نمایش خانگی" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نقش هنر در تغییر رفتار انسانها / انتقاد از تبلیغ دخانیات در شبکه نمایش خانگی"، کلیک کنید.