نحوه مدیریت ریسک در معاملات اسکالپینگ
مفهوم معاملات اسکالپ
پیش از معرفی و تشریح بهترین استراتژی اسکالپ فیوچرز، ابتدا بهتر است به تعریف معاملات اسکالپ بپردازیم و توضیح دهیم استاپ اوردر در فارکس چیست؟ اسکالپ یک روش معاملاتی کوتاهمدت در بازار فارکس و ارز دیجیتال است. کوتاهمدت یعنی تایم فریم های ۵ دقیقه به پایین. اسکالپرها با انجام معاملات زیاد و سریع در زمان کم، سودهای جزئی بدست آورده که در نهایت به سودهای بالایی منتهی میشود.
برای پیادهسازی این روش معامله، اسکالپرها باید به سرعت تصمیم بگیرند و از تحلیل تکنیکال، ابزارهای مختلف مانند اهرم، مدیریت ریسک و سرمایه، اندیکاتورهای مختلف و معامله در منطقه نوسانی محدود و اسپرد (فاصله بین قیمت خرید و فروش است) بهره ببرند. این روش به آنها کمک می کند تا از نوسانات سریع و کوتاه (دقیقه ای یا حتی ثانیه ای) حداکثر بهره را بگیرند، ما در این مقاله را توضیح خواهیم داد. البته توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که این استراتژی هم ریسک بسیار بالایی دارد و هم نیاز به آشنایی کامل با بازار، تجربه و دقت بالا دارد، پس قبل از وارد کردن پول با حجم زیاد استراتژی مناسب با این کار را برنامه ریزی کنید.
معامله اسکالپ چیزی شبیه به نوسان گیری در بازار بورس خودمان است؛ فقط در بازار فارکس و ارز دیجیتال، در با تایم فریمهای خیلی کوچک. درواقع میتوان گفت این روش برای کسانی مناسب است که دوست دارند در طول روز تعداد زیادی معامله باز و بسته کنند و سودهای کوچک ولی تعداد بالا دریافت کنند. در ادامه همراه ما باشید تا به توضیح ۴ تا از بهترین استراتژی اسکالپ فیوچرز و معرفی بهترین بروکر برای ایرانیان بپردازیم.
نقاط ضعف و قوت معاملات اسکالپ
معاملات اسکالپ مانند هر استراتژی دیگری در بازار نقاط ضعف و قوت خاص خودش را دارد، که عبارتند از:
نقاط قوت:
- اسکالپینگ میتواند بسیار سودده باشد، اگر به درستی انجام شود.
- شما با استفاده از معاملات اسکالپ از نوسانات کوتاه مدت بازار بهره میبرید و از تغییرات خیلی کوچک قیمت هم سود میگیرید.
- ریسک معاملات در اسکالپ پایین میآیند، چراکه شما پوزیشن معاملاتی خود را برای مدت کوتاهی حفظ میکنید.
- اسکالپینگ به شما این فرصت را میدهد تا در طول روز تعداد زیادی معامله انجام داده و سودهای کوچک را جمع کنید.
- اسکالپینگ یک سبک انگیزشی است، چراکه هیجانات معاملات بازار را به شما وارد میکند.
نقاط ضعف:
- برای انجام معاملات اسکالپ شما نیاز به تجربه، دقت و سرعت عمل بالایی دارید.
- اسکالپینگ نیاز به نظم و انضباط شخصی و مقداری اراده قوی دارد.
- برای انجام معاملات اسکالپ شما باید دسترسی به بازارهای بزرگ با حجم و نقدینگی بسیار بالا دارید.
- در اسکالپ شما از اهرم بالا استفاده میکنید، که خود این امر ریسک بالایی دارد.
۴ تا از بهترین استراتژی اسکالپ فیوچرز
معامله با شکست سطوح
یکی از بهترین استراتژی اسکالپ فیوچرز، معاله در زمان شکست سطوح است.
یک شکست درست معمولاً دارای این ویژگیها است:
چندبار برخورد به سطوح حمایت یا مقاومت
کاهش نوسان قیمت و بعد از آن افزایش قابل توجه نوسانات در هنگام شکست
افزایش حجم معاملات در زمان شکست سطوح
پول بک به میانگینهای متحرک
در این استراتژی، تریدرها با استفاده از یک خط میانگین متحرک به عنوان نقطه ورود و خروج، در جهت روند اصلی بازار معاملات خود را باز میکنند. زمانی که قیمت به خط میانگین متحرک برخورد میکند، یک فرصت خوب معامله خرید و یا فروش را نشان میدهد.
اسکالپینگ با بولینگر بند
بولینگر بند | بهترین استراتژی اسکالپ فیوچرز
انجام معامله اسکالپ با بولینگر بند یک نوع استراتژی است که از اندیکاتور بولینگر بند به عنوان نشانگر نوسانات بازار استفاده میکند. بولینگر بند شامل سه خط است: یک خط میانگین متحرک و دو خط انحراف استاندارد بالا و پایین. این خطوط نشان میدهند که قیمت در چه محدودهای نوسان میکند و چقدر از حالت عادی خود فاصله دارند.
تریدرهای اسکالپ با بولینگر بند زمانی که قیمت به خطوط بالایی یا پایین بولینگر بند برخورد میکند، وارد معاملات خرید یا فروش میشوند. زیرا این نشان میدهد که قیمت به حالت بالاتخمین (overbought) یا پایین تخمین (oversold) رسیده است و احتمال تغییر جهت دارد.
به عنوان مثال، اگر قیمت به خط بالای بولینگر بند برخورد کند، معامله گر میتواند یک پوزیشن فروش باز کند و زمانی که قیمت به خط میانگین متحرک یا خط پایین بولینگر بند برسد، معامله را ببندد.
به همین ترتیب، اگر قیمت به خط پایین بولینگر بند برخورد کند، معامله گر میتواند یک پوزیشن خرید باز کند و زمانی که قیمت به خط میانگین متحرک یا خط بالای بولینگر بند برسد، معامله را ببندد.
اسکالپینگ با خطوط روند
در این استراتژی از خطوط روند به عنوان نشانگر برای پیدا کردن جهت و شدت حرکت بازار استفاده میکنند. خطوط روند خطوطی هستند که با وصل کردن نقاط قیمتی کف یا سقف، روند صعودی یا نزولی بازار را میتوان پیدا کرد.
معامله گران اسکالپ با خطوط روند زمانی که قیمت به خط روند برخورد میکند یا از آن عبور میکند، وارد معامله میشوند. به عنوان مثال، اگر قیمت در یک روند صعودی باشد و به خط روند صعودی برخورد کند، معامله گر میتواند یک پوزیشن خرید باز کند و زمانی که قیمت به یک سطح مقاومت بالاتر برسد، معامله را ببندد.
به همین ترتیب، اگر قیمت در یک روند نزولی باشد و به خط روند نزولی برخورد کند، معامله گر میتواند یک پوزیشن فروش باز کند و زمانی که قیمت به یک سطح حمایت پایینتر برسد، معامله را ببندد.
با این تفاسیر، در بازارهای نوسانی، بهتر است از خطوط روند شکسته شده برای وارد شدن به معاملات استفاده کرد، همچنین بهتر است از تایید سایر نشانگرها و الگوهای قیمت هم استفاده کرد تا سودآوری استراتژی را بالا برد.
حد ضرر مناسب برای بهترین استراتژی اسکالپ فیوچرز
تعیین حد ضرر برای معاملات اسکالپ یکی از مهمترین عوامل موفقیت در این استراتژی است. حد ضرر باید به گونهای تعیین شود که ریسک و بازدهی معامله را در حد مطلوب نگه دارد و از ضررهای بزرگ جلوگیری کند
برای تعیین حد ضرر برای معاملات اسکالپ، شما میتوانید از دو روش استفاده کنید:
-حد ضرر بر اساس مدیریت سرمایه
در این روش، شما بر اساس سرمایه و درصد ریسکی میتوانید تحمل کنید، یک حد ضرر کوچک در نظر میگیرید و آن را چند نقطه پایینتر یا بالاتر از نقطه ورود خود قرار میدهید. بطور کلی، حد ضرر نباید بیشتر از ۱ یا ۲ درصد سرمایه شما قرار گیرد. برای مثال، اگر شما ۱۰۰ دلار وارد معامله کردید نباید بیشتر از ۲ دلار ریسک کنید.
-حد ضرر بر اساس پرایس اکشن
در این روش، شما بر اساس الگوها، سطوح و نشانههای پرایس اکشن، یک حد ضرر منطقی در نظر میگیرید و آن را در نقطهای قرار میدهید که قیمت به آن نقطه نمیرسد مگر اینکه تحلیل شما نقض شود.
-اندیکاتور بولینگرباند
شما میتوانید حد ضرر خود را در سطح خطوط بالایی یا پایینی قرار دهید و چند تیک فاصله بگیرید. به این ترتیب، شما فقط در صورت عبور بازار از نوارهای بولینگرباند حد ضرر خواهید گذاشت.
سخن آخر بهترین استراتژی اسکالپ فیوچرز
در این مطلب مفهوم معاملات اسکالپ را توضیح داده و بهترین استراتژی اسکالپ فیوچرز را توضیح دادیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده و سوالات شما را پاسخ داده باشد.
اگر نظری یا سوالی در مورد آنکه چطور نمودار شمعی (کندل استیک) را بخوانیم؟ دارید، برای ما کامنت بگذارید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نحوه مدیریت ریسک در معاملات اسکالپینگ" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نحوه مدیریت ریسک در معاملات اسکالپینگ"، کلیک کنید.